Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα ομόλογα

[Newsbeast]: Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα ομόλογα

Εντός των τριών μηνών που δόθηκε διορία θα έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα

Η κυβέρνηση της Γερμανίας μελετά ενδελεχώς και θα εφαρμόσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χθεσινή απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε «εν μέρει αντισυνταγματικό» το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (PSPP) κατά την περίοδο 2015-18, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

«Πρόκειται για μια πολύ περιεκτική απόφαση, την οποία μελετούμε τώρα ενδελεχώς και εξετάζουμε ποια περαιτέρω βήματα είναι απαραίτητα. Και βεβαίως κατόπιν θα κάνουμε αυτά τα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, και παρέπεμψε σε χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Όλαφ Σολτς για το θέμα .

Ο Σολτς, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, διευκρίνισε ότι για την ώρα η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων, αλλά και ότι η Bundesbank μπορεί να εξακολουθήσει να συμμετέχει σε αυτές. «Θα βρούμε τρόπους να εγγυηθούμε ότι αυτά που χρειάζεται να γίνουν θα γίνονται και στο μέλλον. Γι’ αυτό το Συνταγματικό Δικαστήριο μας έδωσε σαφή γραμμή – και πολύ χρόνο», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δικαστικής απόφασης και ο κ. Κόλμπεργκ επισήμανε ότι εντός των τριών μηνών που έδωσε το Δικαστήριο θα έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!