Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Γεννηματά: Επιβεβλημένη η παρέμβαση της Πολιτείας για την επιβίωση του ελληνικού τουρισμού το 2020

[Newsbeast]: Γεννηματά: Επιβεβλημένη η παρέμβαση της Πολιτείας για την επιβίωση του ελληνικού τουρισμού το 2020

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

Επιβεβλημένη κι ολοκληρωμένη παρέμβαση της Πολιτείας, τόσο για την επιβίωση του ελληνικού τουρισμού το 2020 όσο και για την ανταγωνιστική προσαρμογή του στη συνέχεια, στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κρίση, προτείνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά . Η κ. Γεννηματά συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου , Αλέξανδρο Βασιλικό και Άρη Σουλούνια, αντίστοιχα.

Στην τηλεδιάσκεψη , όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετείχαν ο υπεύθυνος της ΚΟ για θέματα τουρισμού Γιώργος Φραγγίδης και ο γραμματέας του Τομέα Γιώργος Νικητιάδης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης με πολλές προαναγγελίες προθέσεων, αλλά χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο επανεκκίνησης επισημαίνοντας ότι η συνεισφορά του τουριστικού προϊόντος υπερβαίνει το 25% του ΑΕΠ και το αντίστοιχο ποσοστό της απασχόλησης.
«Είναι σαφές ότι αν δεν στηριχθεί το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και όχι μόνο για μια χρονιά. Μάλιστα μεγάλο μέρος του κόστους των μέτρων στήριξης, θα επιστρέψει στο κράτος μέσα από την αυξημένη δραστηριότητα που θα επιφέρει (φόροι, εισφορές, κατανάλωση)», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ήδη στη Βουλή (κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης) ολοκληρωμένη πρόταση για τις κατευθύνσεις ενός Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση και δεσμεύτηκε να θέσει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το θέμα της στήριξης των χωρών του Νότου για τον τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!