Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Φινλανδία δεν θέλει να γίνονται τεστ για κορονοϊό σε όλους όσους εμφανίζουν συμπτώματα
[Newsbeast]: Η Φινλανδία δεν θέλει να γίνονται τεστ για κορονοϊό σε όλους όσους εμφανίζουν συμπτώματα

[Newsbeast]: Η Φινλανδία δεν θέλει να γίνονται τεστ για κορονοϊό σε όλους όσους εμφανίζουν συμπτώματα

Ευθεία αμφισβήτηση στην προτροπή του ΠΟΥ από τις Αρχές της χώρα

Την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς όλες τις χώρες να διενεργούν τεστ σε όσο περισσότερους ανθρώπους εμφανίζουν συμπτώματα του κορονοϊού αμφισβήτησε ανοικτά η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Φινλανδίας .

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Φινλανδία περιορίζει τα τεστ στις πλέον ευάλωτες ομάδες και το υγειονομικό προσωπικό. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας εξήγησε ότι η διενέργεια τεστ σε όλους τους ανθρώπους που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα θα αποτελούσε σπατάλη υγειονομικών πόρων.

«Δεν κατανοούμε τις εντολές του ΠΟΥ για τα τεστ. Πλέον δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την ασθένεια από τον κόσμο. Αν κάποιος το ισχυριστεί αυτό, δεν κατανοεί τις πανδημίες», δήλωσε ο επικεφαλής υγειονομικής ασφάλειας της Φινλανδίας, Μίκα Σάλμινεν.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεεσούς, επισήμανε την Τετάρτη (18/03) ότι η διενέργεια τεστ και η στρατηγική εντοπισμού των κρουσμάτων «θα πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της αντιμετώπισης (του COVID-19 ) σε όλες τις χώρες».

Ωστόσο, οι Αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιορίζουν τα τεστ εξαιτίας της απουσίας πόρων για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.

Μέχρι χθες περίπου 3.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί για τον ιό SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα να έχουν εντοπιστεί «περίπου 400» επιβεβαιωμένα κρούσματα, επεσήμανε η υπηρεσία υγείας, προσθέτοντας όμως ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι 200 ή 300 φορές μεγαλύτερος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!