Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Fiat Hybrid, ιταλικά μαθήματα υβριδισμού
[Newsbeast]: Fiat Hybrid, ιταλικά μαθήματα υβριδισμού

[Newsbeast]: Fiat Hybrid, ιταλικά μαθήματα υβριδισμού

Αυξημένη ισχύ, αλλά με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου

Η παρουσίαση των νέων Fiat 500 και Panda Hybrid, των δύο πρώτων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μάρκας, κάνει προσιτή την προηγμένη τεχνολογίας και για τα αυτοκίνητα πόλης. Συνδυάζοντας τον νέο βενζινοκινητήρα 1.0 FireFly με το υβριδικό σύστημα, «καρδιά», του οποίου είναι η γεννήτρια-κινητήρας BSG, τα 500 και τα Panda διαθέτουν αυξημένη ισχύ (70 ίπποι), ομαλότερη και πιο δυνατή επιτάχυνση και κυρίως μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων έως και 30%.

Καλύτερη εκμετάλλευση της ροπής του κινητήρα

Ο νέος βενζινοκινητήρας στα 500 και Panda Hybrid διαθέτει την γεννήτρια-κινητήρα BSG. Το BSG κατά την επιβράδυνση αποθηκεύει ενέργεια σε μια μπαταρία λιθίου, η οποία στην συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την επιτάχυνση. Λειτουργώντας ως κινητήρας, το BSG υποβοηθά τον θερμικό κινητήρα συμπληρώνοντας και ομαλοποιώντας την καμπύλη ροπής του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει με πιο άμεσο και ομαλό τρόπο το αυτοκίνητο, εφαρμόζοντας παράλληλα χαμηλότερο φορτίο στον βενζινοκινητήρα. Ο οδηγός, εκμεταλλευόμενος την υποβοήθηση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να οδηγήσει με μεγαλύτερη άνεση και πολύ καλύτερη οικονομία καυσίμου, πατώντας πολύ πιο ελαφρά το πεντάλ του γκαζιού.

Καλύτερη λειτουργία του συστήματος Stop & Start

Το σύστημα Stop & Start μπορεί να μειώσει ιδιαίτερα την κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου κυρίως στις συνθήκες υψηλής κίνησης στα αστικά κέντρα. Λόγω της λειτουργίας που παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση στην ανταπόκριση, αλλά και κραδασμούς, αρκετοί οδηγοί απενεργοποιούσαν το σύστημα χάνοντας το πλεονέκτημα που αυτό προσφέρει σε επίπεδο κατανάλωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!