Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανακύκλωση λιπαντικών
[Newsbeast]: Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανακύκλωση λιπαντικών

[Newsbeast]: Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανακύκλωση λιπαντικών

Το 50% των χρησιμοποιημένων υλικών συλλέγεται και ανακυκλώνεται σε ποσοστό 100%

Την πρώτη θέση στην ΕΕ στον τομέα της ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών κατέχει η χώρα μας, καθώς το 50% των χρησιμοποιημένων λιπαντικών συλλέγεται και ανακυκλώνεται σε ποσοστό 100%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί την ελληνική πρακτική ως υπόδειγμα για τις χώρες – μέλη.

Αυτά ανέφερε σήμερα σε εκδήλωση της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, του ομίλου Motor Oil, προσθέτοντας ότι τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά που συλλέγονται από πρατήρια, συνεργεία, βιομηχανίες κλπ, αναβαθμίζονται και επαναχρησιμοποιούνται μειώνοντας την χρήση πρώτων υλών και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η LPC, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε σήμερα δύο επιχειρηματικές πρωτοβουλίες: η πρώτη αφορά την έναρξη λειτουργίας στις αρχές του έτους της νέας μονάδας παραγωγής γράσων, δυναμικότητας παραγωγής 3.000 τόνων ετησίως. Η νέα μονάδα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του διυλιστηρίου της LPC στον Ασπρόπυργο και η επένδυση έφθασε στα 3,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη πρωτοβουλία σχετίζεται με την συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!