Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία
[Newsbeast]: Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

[Newsbeast]: Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

Πώς αποτράπηκε η έκδοση του κείμενου

Βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία άσκησε απόψε το βράδυ ηΕλλάδα ! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων συμφωνήθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό Προσφυγικό, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016.

Το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρές αντιστάσεις από σειρά χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη έδωσε εντολή προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Συμμαχία να ασκηθεί βέτο στην έκδοση της δήλωσης στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε ζητήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας πολιτικών διαβουλεύσεων που προβλέπει το Άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον. Παράλληλα, ζήτησε την παροχή βοήθειας σε θέματα αεράμυνας, πληροφοριών κ.ά, αλλά σε αυτά τα ζητήματα δεν φαινόταν να υπάρχει συγκατάθεση των Συμμάχων – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!