Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Έκθεση Κομισιόν: Ανοίγει το δρόμο στην Ελλάδα για μικρότερα πλεονάσματα
[Newsbeast]: Έκθεση Κομισιόν: Ανοίγει το δρόμο στην Ελλάδα για μικρότερα πλεονάσματα

[Newsbeast]: Έκθεση Κομισιόν: Ανοίγει το δρόμο στην Ελλάδα για μικρότερα πλεονάσματα

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Μια θετική έκθεση για το κλείσιμο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης περιμένει το οικονομικό επιτελείο για να καθορίσει τα επόμενα βήματά του στο πεδίο της οικονομίας. Μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα «κλείσει» θετικά την επόμενη εβδομάδα εξέφρασαν χθες ελληνικές πηγές στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Eurogroup .

«Είμαστε σχεδόν εκεί» είπαν χαρακτηριστικά οι πηγές, που επιβεβαίωσαν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων «ραντεβού» για την ελληνική οικονομία. Στο τέλος του Φεβρουαρίου, η Κομισιόν θα εκδώσει την έκθεσή της για την πέμπτη αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής ενισχυμένης εποπτείας. Στη συνέχεια, το Eurogroup Μαρτίου θα «σφραγίσει» και πολιτικά το τέλος της και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επόμενη.

Με μια θετική έκθεση ως «διαβατήριο», ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μπορέσει να επιδιώξει στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου να θέσει τις βάσεις για την εξασφάλιση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου για φέτος.

Στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή χρήσης των ANFA & SMPs προς φιλοεπενδυτικούς – φιλοαναπτυξιακούς σκοπούς, και όχι για τη μείωση του χρέους, η εξασφάλιση χώρου από τα κονδύλια για το μεταναστευτικό, ο μηχανισμός εξομάλυνσης για πιο ασφαλείς δημοσιονομικές πρωτοβουλίες, αλλά και ο μεγάλος στόχος της αναθεώρησης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% του ΑΕΠ στην περιοχή του 2,5% για τους προϋπολογισμούς του 2021 και του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!