Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Δώρο Πάσχα 2020: Τα σενάρια για το πότε θα καταβληθεί
[Newsbeast]: Δώρο Πάσχα 2020: Τα σενάρια για το πότε θα καταβληθεί

[Newsbeast]: Δώρο Πάσχα 2020: Τα σενάρια για το πότε θα καταβληθεί

Αναμένονται διευκρινίσεις για τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σήμερα 19 Μαρτίου ότι το δώρο του Πάσχα για το 2020 θα καταβληθεί στους εργαζόμενους παρά την κρίση με τον κορονοϊό, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί το πότε.

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι της κυβέρνησης θέλει το δώρο Πάσχα να καθυστερήσει να δοθεί στους εργαζόμενους. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι να δοθεί τον Ιούνιο που όπως όλα δείχνουν θα είναι καλύτερα τα πράγματα με τον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη εκδοχή στηρίζεται στην λογική ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τώρα την δυνατότητα να καταβάλουν, πέραν του μισθού και το Δώρο Πάσχα, αλλά και το ότι το δώρο θα πρέπει να πέσει στην αγορά όταν η οικονομική δραστηριότητα θα έχει επανέλθει σε κάποια υποτυπώδη επίπεδα και όχι τώρα που όλα είναι παγωμένα.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές και αν η καταβολή του δώρου του Πάσχα αφορά όλες τις επιχειρήσεις είτε έχουν βάλει λουκέτο λόγω κορονοϊού είτε όχι.

Αυτό δηλαδή που μέλλει να καταδειχθεί είναι το εάν τελικά η πιθανή απόφαση για τη μετάθεση της καταβολής του Δώρου Πάσχα θα είναι προαιρετική ή υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Μητσοτάκης: Έκτακτο δώρο Πάσχα για γιατρούς και νοσηλευτές – Μέχρι τέλος Απριλίου το επίδομα των 800 ευρώ

Με μήνυμα του στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το δώρο Πάσχα για το 2020 θα δοθεί στους εργαζόμενους ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί έκτακτο δώρο σε γιατρούς και νοσοκόμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!