Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Δημήτρης Κρεμαστινός: Ποιος ήταν ο υπουργός Υγείας της τελευταίας κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου

[Newsbeast]: Δημήτρης Κρεμαστινός: Ποιος ήταν ο υπουργός Υγείας της τελευταίας κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου

Η 46χρονη πορεία του στην πολιτική και η μάχη με τον κορονοϊό

Πάνω από 40 μέρες πάλεψε για τη ζωή του, ενάντια στον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο 78χρονος καθηγητής καρδιολογίας και πολιτικός Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εισήχθη στο ΝΙΜΤΣ στις 26 Μαρτίου με χαμηλό οξυγόνο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας.

Πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής τη συμπαράστασή του στον πρώην βουλευτή.

«Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Είναι στην εντατική εδώ και πολλές μέρες και δίνει την προσωπική του μάχη. Είμαι κοντά του, είμαστε κοντά του και του εύχομαι περαστικά» είχε αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε στη Χάλκη Δωδεκανήσου την 1 Μαΐου 1942 και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976).

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Ως πανεπιστημιακός ιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου.

Διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου δημιούργησε το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια.

Ήταν ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!