Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ για κορονοϊό: Από την αρχή της επιδημίας έχουμε εξετάσει 800 δείγματα
[Newsbeast]: Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ για κορονοϊό: Από την αρχή της επιδημίας έχουμε εξετάσει 800 δείγματα

[Newsbeast]: Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ για κορονοϊό: Από την αρχή της επιδημίας έχουμε εξετάσει 800 δείγματα

«Ο κόσμος φοβάται»

Για τα δείγματα που έχουν εξεταστεί από το Ινστιτούτο Παστέρ για τον κορονοϊό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης ο διευθυντής του αναφέροντας πως έχουν ήδη φτάσει τα 800 ενώ καθημερινά εξετάζονται περίπου 100 και σε αναμονή αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 30.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ , Αντρέας Μεντής τόνισε μιλώντας στον Aplha ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα υπάρξει κορύφωση του ιού.

«Μετά το τελευταίο περιστατικό στην Ηλεία ελέγχονται πολλά δείγματα. Φτάνουμε πάνω από 100 τη μέρα. Πρέπει μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν εξεταστεί 800 δείγματα από την αρχή της επιδημίας και τώρα προς εξέταση σε εμάς είναι 30», είπε και πρόσθεσε:

«Ελέγχουμε πολλά δείγματα αλλά είναι αρνητικά τα περισσότερα και η πλειονότητα που είναι θετικά έχουν σχέση με το περιστατικό στην Αχαΐα και την Ηλεία, είτε με τα παλαιότερα της Ιταλίας. Τα περισσότερα δεν είναι ύποπτα κρούσματα, απλά ο κόσμος φοβάται».

«Η εξέταση που κάνουμε δεν ενδείκνυται για συμπτωματικούς ασθενείς » ξεκαθάρισε και σημείωσε: «Μπορούμε να το βρούμε αρνητικό αλλά δεν αποκλείεται να νοσήσει αργότερα. Έχουμε μια περίοδο επωάσεως 5-6 μέρες που μπορεί να φτάνει στις 14 μέρες. Αν αναπτύξει τη 10η μέρα και εμείς το ελέγξουμε τη 2η μέρα, πιθανόν να μην το βρούμε θετικό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με αν το Παστέρ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε περίπτωση έξαρσης είπε: «Μπορούμε να εξετάσουμε ένα πεπερασμένο αριθμό δειγμάτων και αν στέλνονται στα εργαστήρια δείγματα που πραγματικά πρέπει να εξετασθούν τότε ναι, μπορούμε».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!