Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Η China Mobile και η Huawei Προσφέρουν 5G στο υψηλότερο σημείο του κόσμου

[Newsbeast]: Η China Mobile και η Huawei Προσφέρουν 5G στο υψηλότερο σημείο του κόσμου

Ο νέος σταθμός βάσης 5G σε υψόμετρο 6.500 μέτρων μπορεί να πρoσφέρει δίκτυο στην κορυφή του Έβερεστ

Η China Mobile και η Huawei δημιούργησαν από κοινού δίκτυο 5G στην κορυφή του όρους Έβερεστ, ολοκληρώνοντας σταθμό βάσης 5G στο υψηλότερο σημείο του κόσμου, σε υψόμετρο 6.500 μέτρων. Με τη λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών Gigabit σε υψόμετρο 6.500 μέτρων, η Huawei παρέχει τη δυνατότητα στην China Mobile να λειτουργεί το διπλό της δίκτυο Gigabit στο Όρος Everest.

Με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την πρώτη επιτυχημένη κατάκτηση του Όρους Έβερεστ από τη βόρεια πλαγιά και την 45η επέτειο της ανακοίνωσης της Κίνας της πρώτης επίσημης ακριβούς μέτρησης του Όρους, το δίκτυο 5G στο Όρος Έβερεστ θα παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας για την νέα μέτρηση του Όρους που θα πραγματοποιηθεί το 2020.

Η Huawei προσέφερε end-to-end λύσεις στην κατασκευή του διπλού Gigabit δικτύου της China Mobile, με τους σταθμούς βάσης να έχουν χτιστεί στο Base Camp του Όρους Έβερεστ στα 5.300 μέτρα, στο Transition Camp στα 5.800 μέτρα και στο Forward Camp στο 6.500 μέτρα. Οι τεχνολογίες 5G AAU και SPN της Huawei εφαρμόζονται σε αυτούς τους σταθμούς βάσης, όπου η συντήρηση και η βελτιστοποίηση του δικτύου πραγματοποιούνται όλο το 24άωρο από ομάδες ειδικών δικτύου σε περιοχές με υψόμετρο 5.300 μέτρων και άνω ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!