Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χατζηδάκης: Με ταχύ ρυθμό η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή
[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Με ταχύ ρυθμό η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή

[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Με ταχύ ρυθμό η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή

Κριτική από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης , ανέφερε πως το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει διπλασιασμό μεριδίων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε σχέδιο για τον λιγνίτη ενώ οι βουλευτές του σήμερα δεν συμφωνούν για το εάν είναι υπέρ ή κατά της απολιγνιτοποίησης ή για το εάν πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα ή πιο αργά, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση 61 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Καταστροφική και ανέφικτη η μετάβαση που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για τις λιγνιτικές περιοχές της Ελλάδας».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν ψηφίσατε τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, δεν είπατε λέξη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη ΛΑΡΚΟ επειδή είναι δημόσια επιχείρηση, δείξατε την περιβαλλοντική σας ευαισθησία σας με την αφισσορύπανση που προκαλέσατε επ’ ευκαιρία διάσκεψής σας, είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους επερωτώντες βουλευτές.

Όσο για τη στάση σας στον λιγνίτη «χάνεται η μπάλα» είπε ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με κάποιους επερωτώντες, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Π. Κόκκαλης κατέθεσε ερώτηση στην Επιτροπή τασσόμενος με το ταχύτερο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, που η λειτουργία τους βάζει τη ΔΕΗ μέσα κατά 596 εκατ. το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!