Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό πρόβλημα
[Newsbeast]: Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό πρόβλημα

[Newsbeast]: Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό πρόβλημα

Η στάση της Ιεράς Συνόδου στον κορονοϊό είναι ανησυχητική και επικίνδυνη, τόνισε

«Η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η διεθνοποίηση του προσφυγικού γίνεται με πράξεις, όχι μόνο με δηλώσεις» τόνισε, παραπέμποντας στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε: «Από συμβολισμούς και λόγια καλής θέλησης χορτάσαμε».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, και σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της Ελλάδας, αλλά ούτε υπήρξε η ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία».

Σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή των Μέρκελ, Μακρόν και Ερντογάν , ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι «η χώρα μας δεν μπορεί να είναι απούσα από εξελίξεις που αφορούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα» υπενθυμίζοντας την απουσία της Ελλάδας και κατά τη Σύνοδο του Βερολίνου για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό πρόβλημα, ενώ είναι θέμα ευρωπαϊκών διαστάσεων. Ως τέτοιο το είχε αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πετύχαμε το 2015-2016, ασκώντας τις απαραίτητες πιέσεις, την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και όχι Ελλάδας-Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα η Τουρκία παραβιάζει μονομερώς την κοινή δήλωση».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να διεκδικήσει από την Ευρώπη «ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που θα εγγυάται τη μεταφορά των βαρών του προσφυγικού σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ένα νέο πρόγραμμα επανεγκατάστασης των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., αλλά και τις αναγκαίες μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα» και ακόμη, να διεκδικήσει «τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής για την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας και τη μη καταστρατήγηση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Όσον αφορά τον κορονοϊό , ο Αλ. Χαρίτσης επέρριψε ευθύνες στην Ευρώπη και για τη στάση της σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, επισημαίνοντας πως «παραμένει κατώτερη των περιστάσεων», και ζητώντας «μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και άρση των δημοσιονομικών περιορισμών σε κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα, αλλά και υπέρ της λήψης συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων».

Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει «δημοσιονομικά και αναπτυξιακά μέτρα θωράκισης της εύθραυστης ακόμη ελληνικής οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις του κορονοϊού». «Η ελληνική οικονομία έχει ήδη πληγεί από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης από το 2,8% στο 1% το δ΄ τρίμηνο του 2019 λόγω της πολιτικής της ΝΔ» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης , επισημαίνοντας την ανάγκη «προώθησης συγκεκριμένων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επανεκκίνησης σημαντικών έργων υποδομής που έχουν “κολλήσει”, καθώς και λήψης μέτρων ειδικά για τον τουρισμό ο οποίος θα υποστεί σημαντικό πλήγμα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε θωράκιση της ελληνικής οικονομίας με τη διευθέτηση του χρέους και τη δημιουργία του “μαξιλαριού” ασφαλείας, τα οποία αυτή την κρίσιμη περίοδο αποδεικνύονται σωτήρια» συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!