Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χαρίτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει οριζόντιες περικοπές και επιβαρύνσεις στην ασφάλιση
[Newsbeast]: Χαρίτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει οριζόντιες περικοπές και επιβαρύνσεις στην ασφάλιση

[Newsbeast]: Χαρίτσης: H κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει οριζόντιες περικοπές και επιβαρύνσεις στην ασφάλιση

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νομοσχέδιο που πλήττει χαμηλοσυνταξιούχους και επαγγελματίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης , κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το ασφαλιστικό.

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και συνεχίζει: «πίσω από την ψευδή εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων και ελαφρύνσεων, επαναφέρει τη λογική των οριζόντιων περικοπών και των επιβαρύνσεων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Στη συνέχει αναφέρει, ότι «η κυβέρνηση προκαλεί απώλεια εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους, καθώς καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη, αυξάνει τις εισφορές κατά 20% για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μειώνει πολλαπλάσια τις εισφορές των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων και επιπλέον έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019».

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να μικρύνει την “πίτα” των συντάξεων και σε αυτή τη μικρότερη “πίτα” κάνει μία αντίστροφη αναδιανομή σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!