Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χάρης Θεοχάρης: Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων
[Newsbeast]: Χάρης Θεοχάρης: Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων

[Newsbeast]: Χάρης Θεοχάρης: Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων

«Είναι ώρα εθνικής συστράτευσης προκειμένου να βγούμε από αυτή την κρίση»

«Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας νομοθετεί και εφαρμόζει άμεσα ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων », τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Τουρισμού.

Ο Χάρης Θεοχάρης παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξηγεί πως «οι εργαζόμενοι των οποίων έληξε η κάρτα ανεργίας τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν επιπλέον το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο».

«Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι υπό ομαλές συνθήκες δε θα είχαν απώλειες εισοδημάτων, θα λάβουν το ειδικό προνoιακό επίδομα των 800 ευρώ » επισημαίνει και προσθέτει:

«Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση από τις 18/3 και μετά. Όμως, ακόμα και για όσους απολύθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας , ώστε να προστατευθούν εισοδηματικά».

Τέλος στη δήλωση του ο κ.Θεοχάρης σημειώνει, ότι δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντεγκλήσεις και τσακωμούς και υπογραμμίζει: «Είναι ώρα ευθύνης και εθνικής συστράτευσης προκειμένου να βγούμε από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!