Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Ο αριστερός αρχηγός του ακροδεξιού συνδέσμου της Λάτσιο
[Newsbeast]: Ο αριστερός αρχηγός του ακροδεξιού συνδέσμου της Λάτσιο

[Newsbeast]: Ο αριστερός αρχηγός του ακροδεξιού συνδέσμου της Λάτσιο

Οδήγησε τους Irriducibili, με τατουάζ Τσε Γκεβάρα ανάμεσα σε χιλιάδες του Μουσολίνι
Γράφει
ο Παναγιώτης Παλλαντζάς

Η αγάπη για τη Λάτσιο, η επιχειρηματική δραστηριότητα, οι εκβιασμοί και η εξαφάνιση του Γιούρι Αλβίτι.

Ποδόσφαιρο και πολιτική είναι δύο πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αυτή είναι η ρομαντική άποψη, γιατί υπάρχει και η ρεαλιστική: Η πολιτική, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπάρχει παντού και εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί το ποδόσφαιρο.

Ειδικά στα ιταλικά γήπεδα, στις ιταλικές εξέδρες, η πολιτική μοιάζει να έχει εξελιχθεί εδώ και δεκαετίες σε απαραίτητο συστατικό. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά το πιο χαρακτηριστικό είναι οι Irriducibili. Οι ultras της Λάτσιο, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην πορεία τους με αυτό το όνομα και να «υπογράφουν» πλέον ως «Ultras Lazio».

Το ξεκίνημα και η υπερβολική δύναμη

Τυπικά, η ιστορία τους αρχίζει στις 18 Οκτωβρίου 1987, όταν και ιδρύθηκαν, παίρνοντας και τον έλεγχο της Curva Nord, το βόρειο πέταλο του Olimpico. Ουσιαστικά, όμως, η δράση τους είχε αρχίσει νωρίτερα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν 25 νεαροί κάθονταν κάτω δεξιά στο πέταλο, στο οποίο έκαναν κουμάντο οι Eagles Supporters.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 25, οι οποίοι μετά θα γίνονταν ο ηγετικός πυρήνας των Irriducibli, πέντε ξεχώρισαν ως αρχηγοί: Ο Φαμπρίτσιο «Diabolik» Πισιτέλι, ο Φαμπρίτιο «Τόφολο», ο «Er Marchese» Αντάμο Ντιονίζι, ο Πάολο Αρτσιβιέρι και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Γιούρι Αλβίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!