Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αρχές καλοκαιριού το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις

[Newsbeast]: Αρχές καλοκαιριού το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις

«Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών»

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να ξεκινήσει η κατασκευή μεγάλων έργων, όπως είναι ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), όπως δήλωσε σήμερα ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου που θα αλλάζει τον νόμο 4412 περί δημοσίων συμβάσεων θα είναι έτοιμο στις αρχές καλοκαιριού.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να συμπτύξουμε τους χρόνους, ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην προκήρυξη νέων έργων», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης. «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, τα δημόσια έργα χρειάζονται χρόνο και αυτόν τον χρόνο προσπαθούμε, με την αλλαγή της νομοθεσίας, να τον μειώσουμε, ώστε η οικονομία να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα. Όπως γνωρίζουμε, ο τομέας των υποδομών λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, για την Πατρών-Πύργου, σημείωσε ότι είναι ένα πολύπαθο έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. «Εμείς, από την ώρα που ήρθαμε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον προχωρήσαμε σε μία λύση, η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!