Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τι αλλάζει στη ζωή μας με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο

[Newsbeast]: Τι αλλάζει στη ζωή μας με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσιάζει τις βασικές παρεμβάσεις
Το νέο περιβαλλοντικό νόμο, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή απουσία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική διαδικασία, υπερασπίζονται πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ουσιαστικά απαντούν για τις περιοχές Natura, αλλά και για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης, τη συμμετοχή σε αυτή πιστοποιημένων ιδιωτών, τις οικοδομικές άδειες, το ενιαίο τέλος στις πλαστικές σακούλες, την αντιμετώπιση του ζητήματος με τις 170.000 αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες, τα σκουπίδια στα νησιά και τις ιδιωτικές αποχετεύσεις.

Το ΥΠΕΝ, λοιπόν, παρουσιάζει αναλυτικά τις βασικές παρεμβάσεις στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και εξηγεί τι αλλάζει πλέον στη ζωή των πολιτών.

Καμία οικοδομική άδεια χωρίς σύννομη διάθεση των μπάζων

Πλέον για να πάρει κάποιος οικοδομική άδεια θα πρέπει να έχει κανονίσει την σύννομη διάθεση των μπάζων του, συνεργαζόμενος με τα σχετικά συστήματα που είναι αδειοδοτημένα για αυτόν τον σκοπό (ΑΕΚΚ). Αντιμετωπίζεται έτσι μια άναρχη κατάσταση που οδηγούσε σε ρύπανση σε πεζοδρόμια, δάση, παραλίες και ρέματα. Στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν αυτά τα συστήματα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του πολίτη ότι η διάθεση των μπάζων θα γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ενιαίο τέλος στις πλαστικές σακούλες

Από 1/1/2021 επεκτείνεται το τέλος στις πλαστικές σακούλες για να μην γίνεται παράκαμψη των διατάξεων του προηγούμενου νόμου με την παραγωγή πιο χοντρής σακούλας και την αποφυγή κατά αυτόν τον τρόπο της πληρωμής του περιβαλλοντικού τέλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!