Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Άλκη Ζέη: Η καταξιωμένη συγγραφέας και τα αγαπημένα έργα της που μεγάλωσαν γενιές
[Newsbeast]: Άλκη Ζέη: Η καταξιωμένη συγγραφέας και τα αγαπημένα έργα της που μεγάλωσαν γενιές

[Newsbeast]: Άλκη Ζέη: Η καταξιωμένη συγγραφέας και τα αγαπημένα έργα της που μεγάλωσαν γενιές

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στα 97 της χρόνια

Η Μυρτώ και η Μέλια, το θρυλικό «Καπλάνι της Βιτρίνας», ο Πέτρος του «μεγάλου περίπατου» και το τριζόνι του, η Σάσα, το «Κουκούτσι», όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, η Ελευθερία και η «μοβ ομπρέλα», η Ελένη, η «αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», κι άλλοι τόσοι ήρωες που συντρόφευσαν τόσα και τόσα παιδιά – σημερινά παιδιά αλλά και σημερινούς ενήλικες- στα αναγνώσματά τους, είναι το λογοτεχνικό αποτύπωμα που αφήνει πίσω της η καταξιωμένη και αγαπημένη συγγραφέας Άλκη Ζεή, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 97 ετών.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, με τα παιδιά της, την Ειρήνη και τον Πέτρο.

Έγραφε για παιδιά αλλά απευθυνόταν και σε μεγάλους. Έγραφε με αφετηρία τα προσωπικά της βιώματα από τα συνταρακτικά γεγονότα του 20ου αιώνα, με γραφή καθαρή, χιούμορ και σεβασμό στους αναγνώστες της, γλωσσική αρτιότητα, κριτική στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, διεισδυτική ματιά στα γεγονότα και χωρίς κανέναν διδακτισμό.

Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1923 και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα της. Όταν άρχισε το σχολείο, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!