Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Αυτή είναι η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου
[Newsbeast]: Αυτή είναι η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου

[Newsbeast]: Αυτή είναι η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου

Η χώρα με τις 21 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως

Το Νέο Δελχί ήταν το 2019, για δεύτερη συναπτή χρονιά, η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου, σύμφωνα με μια οργάνωση με έδρα της την Ελβετία, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως.

Η Ινδία ήταν επίσης η χώρα με τις 21 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο, ανέφερε η οργάνωση IQ AirVisual στην έρευνά της, η οποία επικεντρώθηκε στο ποσοστό των μικροσωματιδίων ΡΜ2.5 σε μεγάλες αστικές περιοχές.

Η έρευνα μέτρησε την συγκέντρωση των τοξικών μικροσωματιδίων ΡΜ2.5, που είναι μικρότερα σε διάμετρο από 2,5 μικρόμετρα (μm) και μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 2019, στο Νέο Δελχί η μέση ετήσια συγκέντρωση PM2.5 σε κυβικά μέτρα αέρα ήταν 98,6 μm, σύμφωνα με την έρευνα, υπερδιπλάσια σε σχέση με το Πεκίνο , το οποίο την ίδια χρονιά είχε κατά μέσον όρο 42,1 μm, γεγονός που καθιστά την κινεζική πρωτεύουσα την ένατη πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο.

Ο τοξικός αέρας της ινδικής πρωτεύουσας προκαλείται από τα οχήματα και από τις βιομηχανικές εκπομπές, από την σκόνη στα εργοστάσια, από τον καπνό από την καύση των απορριμμάτων και από τα υπολείμματα από τις γεωργικές καλλιέργειες στις γειτονικές εκτάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!