Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: ΑΔΜΗΕ: Το καλοκαίρι η πόντιση υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Πελοποννήσου – Κρήτης
[Newsbeast]: ΑΔΜΗΕ: Το καλοκαίρι η πόντιση υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Πελοποννήσου – Κρήτης

[Newsbeast]: ΑΔΜΗΕ: Το καλοκαίρι η πόντιση υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Πελοποννήσου – Κρήτης

Θα διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο

Μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών για τη λειτουργία των ακριβών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που παρουσιάζονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί είναι -μεταξύ άλλων- τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης σε συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη ».

«Το σύστημα της Κρήτης κοστίζει σε όλους τους καταναλωτές στην Ελλάδα περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μέρα που η Κρήτη δεν είναι διασυνδεδεμένη, οι καταναλωτές πληρώνουμε 1 εκατ. ευρώ. Μετά την κατασκευή και της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, δεν θα χρειάζεται να λειτουργούν μεγάλες θερμικές μονάδες πάνω στο νησί και άρα αυτό το κόστος των καυσίμων παύει να επιβαρύνει τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Μάργαρης και προσέθεσε:

«Στα νησιά που έχουμε διασυνδέσει τα τελευταία 2-3 χρόνια, και αναφέρομαι στις Κυκλάδες, η ποιότητα τροφοδότησης έχει βελτιωθεί σε βαθμό που έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους καταναλωτές που ζουν εκεί. Στη διάρκεια της περιόδου αιχμής το καλοκαίρι, προβλήματα όπως διαταραχές στην τάση, ποιότητα τάσης, προβλήματα με εξοπλισμούς, έχουν απαλειφθεί πλήρως».

Η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση, περίπου, χρόνο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές εργασίες στην Κρήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!