Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Με 150-300 δισ. το έτος το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από τον κορονοϊό – Η πρόταση της Γαλλίας

[Newsbeast]: Με 150-300 δισ. το έτος το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από τον κορονοϊό – Η πρόταση της Γαλλίας

Η επίσημη πρόταση της Κομισιόν αναμένεται μετά τις 18 Μαΐου

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά πώς να επανεκκινήσει την ανάπτυξη, μετά την παράλυση που έφερε στην οικονομία ο κορονοϊός , η Γαλλία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει ομόλογα για να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος κατ’ έτος, ή περίπου 150-300 δισ. ευρώ, το 2021-23, σύμφωνα με γαλλική πρόταση στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Κομισιόν αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Μαΐου για έναν νέο κοινό προϋπολογισμό για τα 27 κράτη-μέλη για το 2021-27 και το Ταμείο Ανάκαμψης που τον συνοδεύει.

«Το μέγεθος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος της ΕΕ κατ’ έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα δώσει στον προϋπολογισμό της ΕΕ συμπληρωματικά 150-300 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ του 2021 και του 2023», αναφέρεται στο γαλλικό έγγραφο.

«Τα δάνεια προς τα κράτη-μέλη θα μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, αλλά πρέπει να παραμείνουν συμπληρωματικά προς τις επιχορηγήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστιθέμενη αξία, αυτά τα δάνεια θα πρέπει να έχουν περίοδο χάριτος, πολύ μεγάλη ωρίμανση και χαμηλό επιτόκιο…Είναι επίσης σημαντικό αυτό το ταμείο να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν πριν τεθεί σε ισχύ το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!