Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι 12 ερωτήσεις SOS για τα αδήλωτα τετραγωνικά
[Newsbeast]: Οι 12 ερωτήσεις SOS για τα αδήλωτα τετραγωνικά

[Newsbeast]: Οι 12 ερωτήσεις SOS για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Όσα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι βήμα – βήμα

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων για τη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί στους δήμους από εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» παραθέτει σήμερα κατάλογο απαντήσεων στις 12 συνηθέστερες ερωτήσεις-απορίες για τη διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων που έχουν δηλωθεί στους δήμους.

1. Ποιος δικαιούται να υπαχθεί στη ρύθμιση της παραγράφου 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019;

Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχει κάθε ιδιοκτήτης κτίσματος ή οικοπέδου που δεν το έχει δηλωμένο στον οικείο δήμο, καθώς και κάθε ιδιοκτήτης που το έχει δηλώσει με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα .

2. Ποιες επιφάνειες ακινήτων υπάγονται στη ρύθμιση αυτή;

Η ρύθμιση αυτή καλύπτει ενδεικτικά τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία, αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.

3. Τι δικαιούται να κάνει κάθε ιδιοκτήτης και γιατί;

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει δήλωση με τα πλήρη και ορθά στοιχεία των επιφανειών όλων των ακινήτων του, ηλεκτροδοτούμενων και μη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!