Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Η ΕΕ ζητά από την Δικαιοσύνη να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στην AstraZeneca
[News]: Η ΕΕ ζητά από την Δικαιοσύνη να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στην AstraZeneca

[News]: Η ΕΕ ζητά από την Δικαιοσύνη να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στην AstraZeneca

Η Κομισιόν προσέφυγε στη διαιτησία Βελγικού δικαστηρίου για «κατάφωρη παραβίαση» συμβολαίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε σήμερα την AstraZeneca για «κατάφωρη παραβίαση» του συμβολαίου που είχε συνάψει με την 27μελή Ένωση για την προμήθεια εμβολίων κατά της Covid-19, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία δεν προσπάθησε καν να σεβαστεί το συμβόλαιο αυτό και πως δεν προειδοποίησε εγκαίρως την ΕΕ για τις μεγάλες περικοπές στις παραδόσεις των εμβολίων, στις οποίες προέβη.

Στη διένεξη αυτή με διαιτητή πλέον τη βελγική δικαιοσύνμη, η πρώτη επίθεση έγινε από τον δικηγόρο Ραφαέλ Ζεφαρελί, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των χωρών μελών της Κομισιόν, η οποία διαπραγματεύθηκε, εξ ονόματός τους, τους όρους αγοράς. Ο δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι η ΕΕ ζητάει 10 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης για κάθε δόση ως αποζημίωση από την AstraZeneca για μη τήρηση του συμβολαίου της με την ΕΕ.

Ο Ραφαέλ Ζεφαρελί δήλωσε, πως η ΕΕ ζητάει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ από την AstraZeneca για κάθε παραβίαση του συμβολαίου, που θα εντοπίσει ο δικαστής. Η ετυμηγορία αναμένεται τον ερχόμενο μήνα. Η ΕΕ κατηγορεί την AstraZeneca, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 δεν της παρέδωσε παρά 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου της, δηλαδή το 25% των ποσοτήτων που είχε υποσχεθεί, βάσει ενός συμβολαίου που είχε συναφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!