Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Yoshisuke Aikawa: Ο γαλαζοαίματος Ιάπωνας ιδρυτής της Nissan
[News]: Yoshisuke Aikawa: Ο γαλαζοαίματος Ιάπωνας ιδρυτής της Nissan

[News]: Yoshisuke Aikawa: Ο γαλαζοαίματος Ιάπωνας ιδρυτής της Nissan

Έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Yoshisuke Aikawa (1880-1967) ο ιδρυτής της Nissan Motor, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της περιόδου Showa (1926-1989) στην Ιαπωνία. Γεννήθηκε στο χωριό Oouchi (την σημερινή πόλη Yamaguchi), της περιφέρειας Yamaguchi, στις 6 Νοεμβρίου 1880 και ήταν ένα πραγματικός γαλαζοαίματος. Ο πατέρας του ήταν ο 10ος αρχηγός της οικογένειας Aikawa, ένας τοπικός άρχοντας που υπηρετούσε τη φυλή Choshu, και η μητέρα του ήταν ανιψιά του Kaoru Inoue, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της ισχυρής φυλής Choshu.

Ως μέλος μιας ισχυρής οικογένειας με ασυναγώνιστη επιρροή στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Aikawa θα μπορούσε να επιλέξει ότι φανταζόταν για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Έτσι, ενώ παρακολούθησε ένα μεταπτυχιακό μάθημα, αποφάσισε να εργαστεί ως μηχανικός στην Shibaura Seisakusho (την γνωστή σήμερα ως Τoshiba), με αμοιβή μόλις 45 πένες την ημέρα. Μάλιστα όσο εργαζόταν εκεί, φρόντισε να μην αποκαλυφθεί τόσο η ταυτότητά του, όσο και το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο.

Η μεγάλη αποφασιστικότητά του να εντρυφήσει στον μεταποιητικό κλάδο ξεκίνησε ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο. Εκεί διαμόρφωσε την επιθυμία του να ασχοληθεί με την εργασία που του έδινε την αίσθηση ότι με αυτή έχει νόημα να ζει, κάτι που τελικά τον οδήγησε να εργαστεί στη μεταποίηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γνώση του από τα ενδότερα ενός εργοστασίου, ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε καθοριστικά στην μετέπειτα επιτυχία των παραγωγικών του επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!