Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ξεκινά το Σάββατο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Αναλυτικά η διαδικασία
[News]: Ξεκινά το Σάββατο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Αναλυτικά η διαδικασία

[News]: Ξεκινά το Σάββατο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Αναλυτικά η διαδικασία

Τα ραντεβού έχουν ξεπεράσει τις 110.000, ενώ μέχρι και χθες έχουν εμβολιαστεί 65.000 πολίτες

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες ειδοποιούνται για να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, καθώς εντός των επόμενων ημερών ξεκινά και επίσημα ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ο πολίτες, όπως και τις διάφορες παραμέτρους που προκύπτουν, τόνισε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως η διαδικασία εμβολιασμού ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου, τέσσερις ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο, με πρώτους τους πολίτες άνω των 85 ετών και το υγειονομικό προσωπικό. Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε πως η προτεραιοποίηση, όπως και η πιθανή διεύρυνση των ηλικιακών ομάδων, αξιολογείται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν αίτημα για άυλη συνταγογράφηση ή αντιμετωπίζουν δυσκολία μετακίνησης, τόνισε πως μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ και να κλείσουν το ραντεβού με τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους. Μάλιστα, για όσους ανθρώπους δεν μπορούν να μετακινηθούν από την κατοικία τους ή βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά θα προβλεφθεί συγκεκριμένο σχέδιο για τον εμβολιασμό τους, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως όταν αρχίσουν να ανοίγουν περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες, αυτό δεν σημαίνει πως και οι προηγούμενες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στην περίπτωση που το είχαν αναβάλει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!