Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Βόρεια Ελλάδα: Ανυπομονούν να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα οι τουριστικοί πράκτορες
[News]: Βόρεια Ελλάδα: Ανυπομονούν να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα οι τουριστικοί πράκτορες

[News]: Βόρεια Ελλάδα: Ανυπομονούν να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα οι τουριστικοί πράκτορες

Οι επαγγελματίες του τουρισμού περιμένουν κόσμο από τα Βαλκάνια

Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη , στη Ρουμανία και με το «βλέμμα στραμμένο» στα σύνορα και τους βαλκάνιους γείτονες, οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις υγειονομικές εξελίξεις για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος μέσω του οδικού τουρισμού. Όπως λένε, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της τουριστικής αγοράς, είναι ικανός να δώσει μια μεγάλη ανάσα έστω και την τελευταία στιγμή, λόγω της ανεξαρτησίας που δίνει στον ταξιδιώτη το αυτοκίνητο.

«ΟιΒαλκάνιοι ομόθρησκοι γείτονές μας αρχικά περιμένουν το Ορθόδοξο Πάσχα για να έρθουν λίγες μέρες στην Ελλάδα, εκτός φυσικά από το καλοκαίρι. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα», αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

«Σε πρώτη φάση, αναμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στις 16 Απριλίου για τους Ρουμάνους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, τον οποίο συνόδεψα στο Βουκουρέστι. Το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση από τα τουριστικά γραφεία και τους μεμονωμένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και δη τη Βόρεια Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 1,4 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες, εκ των οποίων η πλειονότητα είχε προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα. Και ένα μέρος εξ αυτών να έρθει, θα είναι τεράστια ανάσα», επεσήμανε ο κ. Τάσιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!