Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Βόλβη: Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά
[News]: Βόλβη: Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά

[News]: Βόλβη: Η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική ελληνική λίμνη με την καθηλωτική ομορφιά

Ένας υδροβιότοπος – καταφύγιο για πολλά πτηνά

Τα φυσικά αξιοθέατα που γνωρίζεις ταξιδεύοντας στην Ελλάδα είναι πράγματι αμέτρητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας χάρτης και ένα πλάνο για να καταφέρεις να εξερευνήσεις σε όλη σου τη ζωή ακόμη και τα πιο απίθανα σημεία και τις κρυφές γωνιές.

Υπάρχουν μάλιστα κάποια μέρη, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv , που δεν γίνεται να μην επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου. Όπως για παράδειγμα η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, δηλαδή η λίμνη Βόλβη . Ένα μέρος απερίγραπτης ομορφιάς που αποτελεί ταυτόχρονα ένα οικοσύστημα και σπίτι για πολλά έμβια είδη. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα σε συνδυασμό με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η ελληνική αυτή λίμνη συνθέτουν ένα σκηνικό απείρου κάλλους που σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Εκεί στην λεκάνη της Μυγδονίας, στην επαρχία Λαγκαδά αποδεικνύεται πόσες κρυμμένες ομορφιές έχει η Ελλάδα που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Η λίμνη Βόλβη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη μετά την Τριχωνίδα και έχει έκταση κάτι λιγότερο από 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στο μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 23 μέτρα. Το σκηνικό που θα συναντήσεις σε αυτόν τον πολύ σημαντικό υδροβιότοπο είναι σίγουρα σπάνιο. Εκεί έχει βρει καταφύγιο εδώ και πολλά χρόνια ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός υδρόβιων αλλά και παρυδάτιων πουλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!