Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
[News]: Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

[News]: Βέλγιο: Ο πρωθυπουργός λέει «όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Προς το παρόν, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δύο χώρες όπου συμβαίνει αυτό, η Μικρονησία και το Τουρκμενιστάν»

Την αντίθεσή του με την ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκφράζει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρου, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στη γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir» και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, με κεντρικό τίτλο στην πρώτη σελίδα: «Ο Ντε Κρου λέει όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Περίπου ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός του Βελγίου και λίγες εβδομάδες προτού εφαρμοστεί το υγειονομικό πάσο στις Βρυξέλλες, λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού κατά της covid, ο Ντε Κρου τονίζει ότι τα μέτρα που ισχύουν στο Βέλγιο είναι λιγότερο περιοριστικά από ό,τι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία ή στη Γερμανία και αυτό οφείλεται στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. «Είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι στο Βέλγιο παράγονται εμβόλια για ολόκληρο τον κόσμο, 630 εκατομμύρια δόσεις, σαράντα φορές περισσότερα από όσα έχει χρησιμοποιήσει η χώρα. «Οι εμβολιασμένοι είναι ευχαριστημένοι, αισθάνονται προστατευμένοι. Πρέπει όμως να αποπολιτικοποιήσουμε, να απο-ιδεολογικοποιήσουμε τις συζητήσεις … Η ελευθερία δεν είναι ποτέ κάτι καθαρά ατομικό. Αυτή την αντίληψη, πρακτικά εγωιστική, δεν την συμμερίζομαι», δηλώνει ο Ντε Κρου.

Στην ερώτηση πώς μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού εκεί όπου παραμένει χαμηλό, ο πρωθυπουργός του Βελγίου απαντά ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!