Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Βέλγιο: «Πράσινο φως» στον εμβολιασμό εφήβων 12-15 ετών – Ποιος είναι ο «αστερίσκος» στην εισήγηση
[News]: Βέλγιο: «Πράσινο φως» στον εμβολιασμό εφήβων 12-15 ετών – Ποιος είναι ο «αστερίσκος» στην εισήγηση

[News]: Βέλγιο: «Πράσινο φως» στον εμβολιασμό εφήβων 12-15 ετών – Ποιος είναι ο «αστερίσκος» στην εισήγηση

Ποια η διαφορά στους εμβολιασμούς εφήβων με τη Γαλλία ή το Ισραήλ

Θετική εισήγηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των εφήβων 12-15 ετών, έδωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας του Βελγίου , προτείνοντας ωστόσο τον εμβολιασμό μόνο των ευπαθών εφήβων ή όσων βρίσκονται κοντά σε άτομα που είναι ευάλωτα.

Όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «Le Soir», το Βέλγιο επιμένει στη «συντονισμένη ελεύθερη επιλογή» όσον αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων και σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία ή το Ισραήλ, το Βέλγιο δεν θα πρέπει να εμβολιάζει συστηματικά όλους τους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας (CSS), που θα υποβάλλει τη γνωμοδότησή του το απόγευμα της Τρίτης (06/07) στις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνει τις συγκεκριμένες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να συνιστάται ο εμβολιασμός των νέων εφήβων, είτε είναι παιδιά με συν-νοσογόνους παράγοντες (λευχαιμία, χρόνιες παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος, σύνδρομο Down κ.λπ.). Επίσης, η έμμεση προστασία πιο ευάλωτων συγγενών (παππούδες, γονείς, αδέλφια και αδελφές με συννοσηρότητα ή ανοσοκατεστολή) παρουσιάζεται από το Συμβούλιο ως επιχείρημα υπέρ του εμβολιασμού ατόμων άνω των 12 ετών χωρίς συννοσηρότητα.

«Η επιλογή του εμβολιασμού για τους νεότερους είναι ατομική. Είναι μια προσωπική και συντονισμένη απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τα παιδιά και τους γονείς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!