Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 27 τόνοι κοκαΐνης μετά από έρευνα σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες
[News]: Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 27 τόνοι κοκαΐνης μετά από έρευνα σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες

[News]: Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 27 τόνοι κοκαΐνης μετά από έρευνα σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες

Κατάσχεσαν ναρκωτικά αγοραίας αξίας 1,382 δισεκατομμυρίου ευρώ

Πάνω από 27 τόνους κοκαΐνης κατάσχεσαν τα βελγικά τελωνεία στο λιμάνι της Αμβέρσας από τις 20 Φεβρουαρίου, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δίκτυο κρυπτογραφημένων επικοινωνιών Sky ECC, το οποίο χρησιμοποιούν εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελία της Αμβέρσας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών έχει αγοραία αξία 1,382 δισεκατομμυρίου ευρώ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πιο σημαντική κατάσχεση έγινε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, με την ανακάλυψη σχεδόν 11 τόνων κοκαΐνης μέσα σ’ ένα κοντέινερ.

«Στη διάρκεια αυτών των 42 τελευταίων ημερών, οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία της Αμβέρσας, την ομοσπονδιακή εισαγγελία και την εισαγγελία της Αμβέρσας, κατέσχεσαν μέσα στο λιμάνι της Αμβέρσας συνολικά 27,64 τόνους κοκαΐνης που μπορούν να συνδεθούν άμεσα με τον φάκελο Sky ECC», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος διεξήχθη στις 9 Μαρτίου στο Βέλγιο, μετά την αποκρυπτογράφηση από την ομοσπονδιακή αστυνομία περίπου 500 εκατομμυρίων μηνυμάτων που είχαν σταλεί μέσω ασφαλών τηλεφώνων που διακινούνται από την εταιρεία Sky ECC, η οποία έχει την έδρα της στον Καναδά, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διήρκεσε περισσότερο από δύο χρόνια.

Οι έρευνες είχαν οδηγήσει σε 48 συλλήψεις, κατασχέσεις όπλων, 1,2 εκατομμυρίου ευρώ σε μετρητά, καθώς και στολές της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!