Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Βαρύ κατηγορητήριο κατά καρδινάλιου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς
[News]: Βαρύ κατηγορητήριο κατά καρδινάλιου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

[News]: Βαρύ κατηγορητήριο κατά καρδινάλιου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί όταν ήταν καρδινάλιος Αυστραλίας, αλλά απαλλάχθηκε

Η έρευνα που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Καθολική Εκκλησία και άλλους θεσμούς, αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, γνώριζε για την κακοποίηση παιδιών από τουλάχιστον δύο ιερείς τα χρόνια του 1970 και 1980 , όμως δεν έλαβε μέτρα προκειμένου αυτοί να απομακρυνθούν.

Τμήματα της έκθεσης της Βασιλικής Επιτροπής, που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του 2017, δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά κι έπειτα από την απαλλαγή του Πελ τον περασμένο μήνα από πέντε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο εφήβων, μελών εκκλησιαστικής χορωδίας τα χρόνια του 1990, όταν εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης.

Η έκθεση της Βασιλικής Επιτροπής για τις Θεσμικές Απαντήσεις στη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών ανέφερε πως ο Πελ γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Εκκλησία έως τα χρόνια του 1970. «Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που έως το 1973 ο καρδινάλιος Πελ όχι μόνο είχε επίγνωση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς, αλλά επίσης εξέταζε μέτρα για να αποτραπούν καταστάσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακριτομύθιες για το θέμα αυτό», ανέφερε η επιτροπή, που θεωρείται ο σημαντικότερος φορέας ερευνών στη χώρα.

Η Επιτροπή δεν εξέτασε ειδικές κατηγορίες σε βάρος του Πελ για κακοποίηση , αλλά επικεντρώθηκε στο κατά πόσον ο ίδιος και άλλοι ηγέτες της Εκκλησίας στην Αυστραλία γνώριζαν για χιλιάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τα χρόνια του 1970 και τι έκαναν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!