Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τσίπρας: Προτείνουμε μόνιμα μέτρα ύψους 3 δισ. και έκτακτα ύψους 8 δισ.
[News]: Τσίπρας: Προτείνουμε μόνιμα μέτρα ύψους 3 δισ. και έκτακτα ύψους 8 δισ.

[News]: Τσίπρας: Προτείνουμε μόνιμα μέτρα ύψους 3 δισ. και έκτακτα ύψους 8 δισ.

Η κυβέρνηση έχει 37 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς, τόνισε

Της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνηση του υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ενώ επιτέθηκε την κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από ό,τι σήμερα, βρήκαμε άδεια ταμεία, είχαμε υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα, καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και τους εταίρους μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτηθείς γιατί κάποια από τα μέτρα που παρουσίασε χθες δεν έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια ακολουθήθηκε διαφορετική πολιτική και σε λίγους μήνες έφερε σειρά μεταρρυθμίσεων που αναιρούσαν άλλα που είχε επιβάλει και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα και το ΔΝΤ. Μίλησε για αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά και όσον αφορά σε φορολογικές ελαφρύνσεις, στα αναδρομικά που δόθηκαν στο σύνολο τους «και όχι όπως ο κ. Μητσοτάκης που κάνει κούρεμα πάνω από 60% στους συνταξιούχους».

«Σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η ρήτρα διαφυγής. Σήμερα η κυβέρνηση έχει 37 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς και έχει πρόσβαση φτηνού δανεισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!