Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τσίπρας: Τι φοβάται η κυβέρνηση και παρέχει ασυλία στα μέλη των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας:
[News]: Τσίπρας: Τι φοβάται η κυβέρνηση και παρέχει ασυλία στα μέλη των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας:

[News]: Τσίπρας: Τι φοβάται η κυβέρνηση και παρέχει ασυλία στα μέλη των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας

Ως «στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας», χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσίπρας διερωτάται γιατί με την τροπολογία απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να καταθέσουν σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Επισημαίνει δε, ότι ούτως ή άλλως τα μέλη των Επιτροπών δεν φέρουν ποινικές ευθύνες, καθώς ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός και τονίζει, ότι «η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που απαρτίζουν τις Επιτροπές. Που μαζί με Υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων».

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Και κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο.

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός.

Η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!