Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τσιόδρας: Θα χρειαστούν 3-4 χρόνια μετά την πανδημία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις
[News]: Τσιόδρας: Θα χρειαστούν 3-4 χρόνια μετά την πανδημία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

[News]: Τσιόδρας: Θα χρειαστούν 3-4 χρόνια μετά την πανδημία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έκανε λόγο για ειδική κατάσταση ανησυχίας λόγω της μετάλλαξης Delta

Την εκτίμησή του ότι θα χρειαστούν 3 με 4 χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε το τμήμα Covid-19 του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε ακόμα, ότι αυτή τη στιγμή λόγω της μετάλλαξης Delta του κορονοϊού βρισκόμαστε σε ειδική κατάσταση ανησυχίας. Ο κ. Τσιόδρας, όπως αναφέρει tovima.gr , σημείωσε πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε εσωτερικούς χώρους είναι 18 φορές μεγαλύτερος και έτσι εξηγούνται τα περιστατικά υπερμετάδοσης.

Ο καθηγητής θεωρεί πως απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ποιότητα του αέρα, με ειδικά φίλτρα, μελέτη για την απολύμανση των χώρων, αλλά και εξωτερικό αερισμό των χώρων, καθώς και χρήση μάσκας υψηλού κινδύνου.

Μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό η τρίτη δόση του εμβολίου

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι βρισκόμαστε σε «ειδική κατάσταση ανησυχίας», εξαιτίας του νέου στελέχους που επικρατεί, καθώς εκείνο μειώνει την ανοσία του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Το στέλεχος Delta, έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να προκαλέσει βαριά νόσο. Ευτυχώς όμως, χρειάζονται πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος για να μειωθεί δραστικά η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας επίσης ότι το εμβόλιο μειώνει τις μεταλλάξεις, γιατί περιορίζει την κινητικότητα του ιού και παρέχει μαζική ανοσία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η τρίτη δόση του εμβολίου θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προστασία στον ευάλωτο πληθυσμό, ταυτόχρονα όμως και με εμβολιασμό του περιγύρου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!