Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τσιόδρας: Η ενισχυτική δόση προφυλάσσει κατά 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο
[News]: Τσιόδρας: Η ενισχυτική δόση προφυλάσσει κατά 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο

[News]: Τσιόδρας: Η ενισχυτική δόση προφυλάσσει κατά 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο

«Μέχρι τους 16 μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν περάσει τον ιό ξανακολλούν»

Την εκτίμηση ότι οι περισσότερες χώρες θα υιοθετήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού , τόσο ως προστασία από τη φυσική λοίμωξη, όσο και από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας , κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε δε, πως παρότι με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ανοσία από το εμβόλιο, οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση ή και τον θάνατο. Ανέφερε ακόμη, ότι όσο περνάει ο καιρός από τον εμβολιασμό, αυξάνει η πιθανότητα να μολυνθεί κάνεις και να νοσήσει και ότι νοσούν σοβαρά συνήθως αυτοί, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι σε μεγάλες ηλικίες.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, ότι μειώνεται η ανοσία όσον αφορά τη λοίμωξη, διατηρείται όμως η προστασία για σοβαρή λοίμωξη και θάνατο. Και όχι μόνο διατηρείται η προστασία, αλλά ενισχύεται αν κάνουμε τη δόση booster, η οποία προφυλάσσει κατά 11 φορές από την επιβεβαιωμένη λοίμωξη και κατά περίπου 20 φορές από τη σοβαρή λοίμωξη ή και τον θάνατο», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι επαναλοιμώξεις και ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Επεσήμανε δε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνει εμβόλιο κάποιος που έχει ιστορικό νόσου και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι αυτός ο ιός, σε σχέση με όλους τους άλλους κορονοϊούς και τους κορονοϊούς του κρυολογήματος, έχει τη δυνατότητα να προκαλεί επαναλοίμωξη, ιδιαίτερα σε ενδημικές καταστάσεις και τον χειμώνα- και φέτος βέβαια. Αυτή η πιθανότητα να μολυνθεί ξανά κάποιος που έχει περάσει τη λοίμωξη, αυξάνει γύρω στους τρεις μήνες μετά τον υψηλότερο τίτλο αντισωμάτων και βέβαια μέχρι τους 16 μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν περάσει τον ιό ξανακολλούν».

Παράλληλα σημείωσε, ότι στη χώρα μας ένα ποσοστό 20% ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι υψηλού κινδύνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!