Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τσελίκ: Οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα
[News]: Τσελίκ: Οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

[News]: Τσελίκ: Οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην ισορροπημένη πολιτική ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα

Νέες απειλές από την Άγκυρα – Η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της

Την ενόχληση της Άγκυρας από την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, εξέφρασε η Άγκυρα δια του εκπροσώπου της τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ , ο οποίος επανέλαβε τις απειλές πολέμου κατά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως μετάδωσε ο τ/σ ΣΚΑΪ, ό κ. Τσελίκ χαρακτήρισε απειλή για την ειρήνη στην περιοχή, την επίσκεψη Πομπέο σε Ελλάδα και Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην ελληνική διοίκηση της Κύπρου και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε, πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη της πολιτική».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές και την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκυπρίων. Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας. Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν επαναλαμβάνει δε τις απειλές κατά της Ελλάδας επικαλούμενος την ισχύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!