Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τρεις εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
[News]: Τρεις εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

[News]: Τρεις εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Τι αναφέρει η Κομισιόν

Οι μεταρρυθμίσεις, το δημόσιο χρέος και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο της Κομισιόν η οποία μέσα από τρεις εκθέσεις που ετοιμάζει θα περιγράφει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία και παράλληλα θα απευθύνει συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης.

Η μία έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα θα περιέχει τα βασικά συμπεράσματα της 10ης αξιολόγησης από τους θεσμούς στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει το διαβατήριο για την αποδέσμευση μίας ακόμα δόσης από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων ύψους 740 εκατ. ευρώ και θεωρούν βέβαιο ότι το Eurogroup της 17ης Ιουνίου θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση. Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκτενής συζήτηση για τον χρόνο ισχύος της δημοσιονομικής ευελιξίας και μία πρώτη κουβέντα για την αναθεώρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η έκθεση με τα συμπεράσματα της 10ης αξιολόγησης θα είναι σε γενικές γραμμές θετική και θα επισημαίνει την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω των πακέτων στήριξης.

Ταυτόχρονα όμως θα τονίζει την ανάγκη υλοποίησης όλων των προαπαιτούμενων για τα οποία έχει δεσμευτεί η Αθήνα με αιχμή την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, την πλήρη ενεργοποίηση του νέου πτωχευτικού νόμου, τη δραστική μείωση των «κόκκινων δανείων » των τραπεζών, την ομαλή αποπληρωμή των πανδημικών οφειλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!