Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τα τρία βήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας
[News]: Τα τρία βήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας

[News]: Τα τρία βήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας

Ο σχεδιασμός προβλέπει ενίσχυση όλων των Σωμάτων, προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Η κλιμακούμενα αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία , έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ σε πολιτικό, η κυβέρνηση ήδη έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τρία είναι τα βήματα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του ευρύτερου αμυντικού σχεδιασμού.

Το πρώτο είναι το εξοπλιστικό πρόγραμμα, για το οποίο οι συζητήσεις γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και ίσως μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να έχουμε την οριστική συμφωνία. Φαίνεται ότι εκτός σχεδιασμού βγαίνουν οι φρεγάτες Belharra και αυτό γιατί η χώρα επιθυμεί να υπάρχουν εξοπλιστικά προγράμματα κι ενίσχυση που θα είναι άμεσα επιχειρησιακά, να είναι δηλαδή άμεσου αποτελέσματος. Για αυτό μπήκαν στη συζήτηση τα αεροσκάφη Rafale, τα οποία είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε με μια διακρατική συμφωνία με την Γαλλία . Διότι σκοπεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου όλες οι συμφωνίες να είναι διακρατικές χωρίς μεσάζοντες.

Πάντως, στόχος είναι να ενισχυθούν όλα τα σώματα τω ενόπλων δυνάμεων σε διάφορα σημεία που απαιτείται, είτε οπλισμό είτε άλλα συστήματα που έχουν ζητήσει τα τρία επιτελεία.

Το δεύτερο βήμα είναι η ενίσχυση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή προσλήψεις ΕΠΟΠ, τον αριθμό των οποίων ίσως ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!