Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τα τρία «βήματα» για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας – Πότε θα εφαρμοσθεί
[News]: Τα τρία «βήματα» για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας – Πότε θα εφαρμοσθεί

[News]: Τα τρία «βήματα» για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας – Πότε θα εφαρμοσθεί

Πώς θα γίνεται χρήση της από εργαζομένους και εργοδότες – Πώς θα ελέγχεται το σύστημα

Η πορεία υλοποίησης της ψηφιακής κάρτας εργασίας συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε, ότι «η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι μία επανάσταση στην αγορά εργασίας. Ένα αίτημα της ΓΣΕΕ το οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση. Είναι μία εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου. Για την τήρηση του 8ώρου. Για τις υπερωρίες. Για τη διευθέτηση. Είναι ένας σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανισμός, πρωτοποριακός και για τα ευρωπαϊκά ακόμα δεδομένα.

Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν από τη θεωρία στην πράξη σε τρία διαφορετικά βήματα, έτσι ώστε από του χρόνου να είναι η ψηφιακή κάρτα μια πραγματικότητα τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βεβαίως, έχουμε εγκαινιάσει μια συνεργασία που καλύπτει και άλλα θέματα του υπουργείου, όπως για παράδειγμα ο ΕΦΚΑ και η γρήγορη απονομή των συντάξεων».

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε από την πλευρά του, ότι «η συνεργασία μας με το υπουργείο Εργασίας, με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και την ομάδα του, είναι στενή. Συζητήσαμε σήμερα εκτενώς την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!