Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τραγικός θάνατος νηπίου έπειτα από βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο
[News]: Τραγικός θάνατος νηπίου έπειτα από βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο

[News]: Τραγικός θάνατος νηπίου έπειτα από βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο

Η μητέρα του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών

Ένα νήπιο ηλικίας μόλις 28 μηνών πέθανε μέσα στο σπίτι του, στη δυτική Γαλλία , στο διάστημα κατά το οποίο είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο νομάρχης της Βαντέ, Μπενουά Μπροκάρ, ανέφερε ότι το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, κάνοντας λόγο για μια «τραγωδία» ως συνέπεια της βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο των υπηρεσιών αρωγής.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της δυσλειτουργίας. Είναι θεμιτό και για αυτό ζητήσαμε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας», πρόσθεσε ο Μπροκάρ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τοπικής υγειονομικής υπηρεσίας, τον Ζαν-Ζακ Κουαπλέ, το κέντρο παροχής κατεπείγουσας ιατρικής βοήθειας δέχτηκε μια κλήση στις 8.21 το πρωί. Η μητέρα του παιδιού «προσπαθούσε ανεπιτυχώς επί μία ώρα να καλέσει τις τηλεφωνικές γραμμές 18 και 15». Κατάφερε να πιάσει γραμμή όταν χρησιμοποίησε έναν δεκαψήφιο τηλεφωνικό αριθμό.

Στις 8.22 ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της κοινότητας και οι γιατροί της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας. Ταυτόχρονα, ένας γιατρός έδινε τηλεφωνικά οδηγίες στη μητέρα για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο , το οποίο υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Το παιδί δεν τα κατάφερε: κηρύχθηκε νεκρό στις 9.25, μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!