Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τουρκία: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα+»
[News]: Τουρκία: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα+»

[News]: Τουρκία: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα+»

Επιστήμονες δηλώνουν ότι το στέλεχος «Δέλτα +» μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό

Η Τουρκία εντόπισε τρία κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα +» του νέου κορονοϊού σε τρεις επαρχίες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι 284 κρούσματα του ξεχωριστού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα εντοπίστηκαν επίσης σε 30 επαρχίες.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετά εμβόλια κατά της COVID-19 λειτουργούν κατά του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, το οποίο γίνεται το κυρίαρχο παγκοσμίως, αλλά οι ίδιες έχουν εκφράσει ανησυχίες για νέα στελέχη τα οποία μπορεί να μην αντιμετωπίζονται από κάποια εμβόλια.

Ορισμένοι επιστήμονες δηλώνουν ότι το στέλεχος «Δέλτα +» μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό.

Η Τουρκία, η οποία χαλάρωσε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Ιουλίου, έχει καταγράψει συνολικά σχεδόν 5,5 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και περίπου 50.000 θανάτους από την COVID-19. Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού έχει ενταθεί και υπολογίζεται ότι χορηγούνται περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις καθημερινά.

«Η (παραλλαγή) ‘Δέλτα συν’ εντοπίστηκε σε τρεις ανθρώπους σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες, (συμπεριλαμβανομένου) ενός στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε δημοσιογράφους έπειτα από υπουργικό συμβούλιο που έγινε χθες, Δευτέρα. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας άρχισε τον Ιανουάριο με δόσεις του εμβολίου της κινεζικής Sinovac ενώ έκτοτε χορηγούνται επίσης αυτά των Pfizer/BioNTech και το ρωσικό Sputnik V.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!