Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το «τούνελ του Καραμανλή» και η διάσημη ιστορία του
[News]: Το «τούνελ του Καραμανλή» και η διάσημη ιστορία του

[News]: Το «τούνελ του Καραμανλή» και η διάσημη ιστορία του

Η κατασκευή τους και η απόπειρα δολοφονίας…

Και ποιος δεν έχει ακούσει ή δεν έχει περάσει κάποια στιγμή από τις λεγόμενες «Τρύπες του Καραμανλή» στην Αττική. Οι πιο μυημένοι γνωρίζουν το σημείο και ως Λουμπάρδα, λόγω της ομώνυμης παραλίας στο σημείο. Οι περίφημες Τρύπες του Καραμανλή είναι τα περίφημα τούνελ στην Αθηνών – Σουνίου που βρίσκονται ανάμεσα σε Βάρκιζα και Κορωπί. Ίσως έχει συνεννοηθεί πολλές φορές με κάποιον γνωστό σου για το πού πρέπει να πάει προσδιορίζοντάς το σημείο με βάση τις Τρύπες του Καραμανλή.

Λέγοντας για παράδειγμα ότι είναι πιο πριν ή πιο μετά από εκείνο το σημείο. Γιατί όμως λέγονται έτσι και πώς έγιναν τόσο γνωστές όχι μόνο στους Αθηναίους αλλά ακόμη σε ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ποτέ από εκεί. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες που τις συνοδεύουν…

Οι «Τρύπες του Καραμανλή» και ποια είναι η ιστορία τους

Τα δύο τούνελ βρίσκονται στο 31 χιλιόμετρο της Αθηνών-Σουνίου και αποτελούσαν ανέκαθεν ένα σημείο του οδικού δικτύου που απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω επικινδυνότητας. Παλιά μάλιστα οι οδηγοί συνήθιζαν να κορνάρουν κάθε φορά που περνούσαν από εκεί. Λόγω της κατασκευής και της κλίσης του δρόμου, υπάρχει περιορισμένη ορατότητα καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο. Ακόμη και σήμερα οι οδηγοί συνηθίζουν να μειώνουν την ταχύτητά τους πλησιάζοντας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!