Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Την άμεση απελευθέρωση 530 πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία ζήτησε ο ΟΗΕ
[News]: Την άμεση απελευθέρωση 530 πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία ζήτησε ο ΟΗΕ

[News]: Την άμεση απελευθέρωση 530 πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία ζήτησε ο ΟΗΕ

«Θυμίζει πρακτικές που χρησιμοποιούν τα ολοκληρωτικά κράτη»

Περίπου 530 άνθρωποι στην Λευκορωσία, οι οποίοι έχουν χαρακτηρισθεί από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτικοί κρατούμενοι, πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα, όπως και τρεις υποψήφιοι της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ , συγκρίνοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης της Λευκορωσίας με τις πρακτικές των ολοκληρωτικών κρατών.

Παρουσιάζοντας την ετήσια αναφορά της, στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Γενεύη, η Αναΐς Μαρίν περιέγραψε την «επιδεινούμενη» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Λευκορωσία μετά την αμφιλεγόμενη εκλογή του Αλεξάντρ Λουκασένκο στο αξίωμα της προεδρίας τον περασμένο χρόνο, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αναφερόμενη στην εξαναγκαστική προσγείωση του επιβατικού αεροσκάφους της Ryanair τον περασμένο Μάιο στο αεροδρόμιο του Μίνσκ και τη σύλληψη του Λευκορώσου δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, είπε ότι δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης της Λευκορωσίας να εξαλείψει κάθε μορφή διαφωνίας, συγκρίνοντας τις μεθόδους της με αυτές των ολοκληρωτικών κρατών.

«Είναι μια μορφή εκκαθάρισης που θυμίζει πρακτικές που χρησιμοποιούν τα ολοκληρωτικά κράτη», δήλωσε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ.

Σχετικά Tags
ΟΗΕ Κρατούμενοι Λευκορωσία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!