Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Με την αγγειοχειρουργική γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση των θρομβώσεων
[News]: Με την αγγειοχειρουργική γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση των θρομβώσεων

[News]: Με την αγγειοχειρουργική γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση των θρομβώσεων

Ο ειδικός επί του θέματος, Αγγειοχειρουργός – Αγγειολόγος, Χαράλαμπος Ηλίας, έχει όλες τις απαντήσεις

Οι εμβολιασμοί για τη λοίμωξη του κορονοϊού μονοπωλούν την ιατρική επικαιρότητα καθώς, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, αναζητούν έγκυρες πληροφορίες για τη φυσιολογική λειτουργία του φλεβικού δικτύου αλλά και το ζήτημα της θρόμβωσης.

Ο ειδικός για να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του φλεβικού συστήματος αλλά και των παθήσεών του είναι ο αγγειοχειρουργός , o οποίος μπορεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά σας. Είναι ο γιατρός που γνωρίζει καλύτερα απ´ όλους την περίπλοκη φύση του φλεβικού δικτύου και φυσικά ο καθ’ υλιν αρμόδιος για να εντοπίσει τις ύποπτες αλλοιώσεις.

Ειδικά αν έχετε ήδη κάποια φλεβικά προβλήματα, όπως π.χ η φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων και οι κιρσοί που κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν, είτε γιατί δεν πονάνε ή θεωρούν πως είναι το ζήτημα περισσότερο αισθητικό, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το υψηλό ρίσκο θρόμβωσης. Αν μάλιστα διαπιστώνουν πως έχουν ήδη αίσθηση καύσου, βαριά και κουρασμένα πόδια που πονούν κατά διαστήματα, χρόνιο έκζεμα – δερματίτιδα στην περιοχή των αστραγάλων, έλκη μαζί με φλεβίτιδα ή πρησμένα πόδια με εμφάνιση καφέ κηλίδων και έντονη σκλήρυνση, η επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Ο ορατός κίνδυνος της θρόμβωσης

Η θρόμβωση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία, κυρίως γιατί δρα σιωπηλά, και ακόμα πιο ειδικά, η επικίνδυνη εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση μπορεί να αναπτυχθεί αν υπάρχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν τον τρόπο που πήζει το αίμα. Η θρομβοφιλία (δηλ. η προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει θρόμβωση) είναι μια σοβαρή κλινική οντότητα που μπορεί να δημιουργήσει παντού θρομβώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!