Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Θρίλερ στον Βόλο: Γιατί παραμένει στον νεκροθάλαμο το βρέφος που πέθανε λίγο πριν γεννηθεί
[News]: Θρίλερ στον Βόλο: Γιατί παραμένει στον νεκροθάλαμο το βρέφος που πέθανε λίγο πριν γεννηθεί

[News]: Θρίλερ στον Βόλο: Γιατί παραμένει στον νεκροθάλαμο το βρέφος που πέθανε λίγο πριν γεννηθεί

Αγανακτισμένη η οικογένεια – Κανείς δεν τους έχει πει ακόμα από τι πέθανε

Συνολικά 20 μέρες έχουν περάσει από τη γέννα που εξελίχθηκε σε θρίλερ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου , όπου 27χρονη έχασε το μωρό της λίγο πριν το γεννήσει .

Όπως μεταδίδει το taxydromos , η οικογένεια περιμένει ακόμη, προκειμένου ιατροδικαστής να αποφασίσει τι θα γίνει και να βρεθεί τρόπος να διενεργηθεί η παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος, το οποίο παραμένει στον νεκροθάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης απάντησε ότι η εξέταση δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και ότι η ίδια είναι αναρμόδια να τη διενεργήσει, αφού η σύμβαση που είχε με ιδιωτικό εργαστήριο έληξε. Η οικογένεια περιμένει τώρα να αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, που ελλείψει προσωπικού ήταν κλειστή το προηγούμενο χρονικό διάστημα λόγω της άδειας της μίας και μοναδικής ιατροδικαστή.

«Υποτίθεται ότι κάποιος αρμόδιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι αδύνατο εν έτει 2021 να μην μπορεί κάποιος να ενημερωθεί από τι πέθανε το παιδί του», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Βασιλικός.

Αν δεν γίνει παθολογοανατομική εξέταση δεν μπορούν να διερευνηθούν τα αίτια, από τα οποία επήλθε ο θάνατος του βρέφους μερικές ώρες πριν γεννηθεί. Η νομοθεσία ορίζει ότι για τον ενδομήτριο θάνατο βρέφους δεν μπορεί να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, παρά μόνο η προαναφερόμενη εξέταση, η οποία διενεργείται σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

«Οι γονείς δεν παίρνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν και παραμένουν προβληματισμένοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!