Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Θύμα εμπορίας ανθρώπων κοπέλα που την στρατολόγησαν οι Τζιχαντιστές
[News]: Θύμα εμπορίας ανθρώπων κοπέλα που την στρατολόγησαν οι Τζιχαντιστές

[News]: Θύμα εμπορίας ανθρώπων κοπέλα που την στρατολόγησαν οι Τζιχαντιστές

Το υποστηρίζουν οι δικηγόροι της στην αίτηση που έκανε της ξαναδοθεί η βρετανική υπηκοότητα

Τον δικό της Γολγοθά περνάει η Σαμίμα Μπεγκούμ, η οποία σε εφηβική ηλικία έφυγε από τη Βρετανία και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, για να στερηθεί λίγα χρόνια αργότερα τη βρετανική υπηκοότητα, ήταν θύμα εμπορίας ανθρώπων, υποστήριξαν σήμερα οι δικηγόροι της.

Το 2015, σε ηλικία μόλις 15 ετών, η Μπεγκούμ έφυγε μαζί με δύο φίλες της από τη Βρετανία, τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να πάει στη Συρία. Εκεί, παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, ολλανδικής καταγωγής, οκτώ χρόνια μεγαλύτερό της.

Σήμερα κρατείται από τους Κούρδους της Συρίας στον καταυλισμό Ροτζ, στη βόρεια Συρία, και θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία και να της ξαναδοθεί η βρετανική υπηκοότητα, που της αφαιρέθηκε το 2019 για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τον Φεβρουάριο ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα επιστροφής της στη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας, που σήμερα είναι 21 ετών, δήλωσαν σήμερα στην Ειδική Επιτροπή Προσφυγών για τη Μετανάστευση (SIAC), ένα δικαστήριο που εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις, ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι υποχρεωμένο να εξακριβώσει αν ήταν θύμα εμπορίας ανθρώπων. «Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε υποψίες ότι την ήλεγχαν και την εξανάγκασαν» όταν έφυγε από τη χώρα, υποστήριξε η δικηγόρος της, Σαμάνθα Νάιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!