Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Θεοδωρικάκος: Δυνατότητα εργασίας από απόσταση για γονείς παιδιών που ανήκων στις ευάλωτες ομάδες
[News]: Θεοδωρικάκος: Δυνατότητα εργασίας από απόσταση για γονείς παιδιών που ανήκων στις ευάλωτες ομάδες

[News]: Θεοδωρικάκος: Δυνατότητα εργασίας από απόσταση για γονείς παιδιών που ανήκων στις ευάλωτες ομάδες

Αφορά εργαζομένους στο Δημόσιο και προβλέπεται ακόμα και μειωμένο ωράριο

«Η μαθησιακή διαδικασία θα ενισχυθεί με τους όρους μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία θεσμικά και με δυνατό λόγο υποστηρίζει και εγγυάται την ασφαλή και δημιουργική λειτουργία των σχολείων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τη λειτουργία των σχολείων υπό τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλους το μεγάλο στοίχημα γιατί όλοι επενδύουμε στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που είναι η νέα γενιά. Η επιτυχία σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο είναι μια συνάρτηση από δράσεις όχι μόνο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο», τόνισε .

Ο κ. Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος προς τους μαθητές ζήτησε να φοράνε τη μάσκα για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει ξανά ενότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη, τα χαρακτηριστικά που διέκριναν όλους τους Έλληνες την προηγούμενη Άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Ανακοίνωσε ακόμη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι τους, θα προβλεφθεί η δυνατότητα να εργάζονται από απόσταση ή με μειωμένο ωράριο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ένας από τους δύο γονείς θα είναι στο σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!