Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Θεοχάρης: Σύντομα η Ελλάδα στους «πράσινους» προορισμούς
[News]: Θεοχάρης: Σύντομα η Ελλάδα στους «πράσινους» προορισμούς

[News]: Θεοχάρης: Σύντομα η Ελλάδα στους «πράσινους» προορισμούς

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που εφαρμόσαμε πέρυσι μια ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβατών»

Τα μέτρα που θα λάβει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας των τουριστών και των κατοίκων της αυτό το καλοκαίρι, παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Sky News, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο από τη Δευτέρα για μια σειρά επαφών και συναντήσεων με στόχο την προσέλκυση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την προσδοκία του ότι η Ελλάδα θα προστεθεί σύντομα στον κατάλογο των «πράσινων» προορισμών, όπου οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν αυτό επανεξεταστεί.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι Βρετανοί θα είναι ασφαλείς στην Ελλάδα εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κορύφωση των κρουσμάτων και τώρα παρατηρεί μείωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.

Συμφώνησε ότι η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για τον τουρισμό και για εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και «ακόμη ευρύτερα» και σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει δείξει ηγετικό ρόλο σε αυτήν τη συνεργασία και στην πρακτική εφαρμογή της.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που εφαρμόσαμε πέρυσι μια ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβατών. Μας απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Βραβείο Αριστείας για τα είδη συστημάτων που είχαμε εφαρμόσει πέρυσι και τώρα χρησιμοποιούμε ακόμη περισσότερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα εμβολίων προχωρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!