Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Θεοχάρης: Έχουμε πέντε γραμμές άμυνας για την προστασία του τουρισμού
[News]: Θεοχάρης: Έχουμε πέντε γραμμές άμυνας για την προστασία του τουρισμού

[News]: Θεοχάρης: Έχουμε πέντε γραμμές άμυνας για την προστασία του τουρισμού

«Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και ισορροπία στις 14 Μαΐου – Δεν υπάρχουν νησιά Covid-Free»

Toν οδικό χάρτη για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα.

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να επιδείξει υπευθυνότητα και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια στον νευραλγικό για την οικονομία και την κοινωνία τομέα του τουρισμού. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Τουρισμού είπε χαρακτηριστικά:

Για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού

«Θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και θα ανοίξουμε με ασφάλεια, παρά την κινδυνολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να απευθύνει εκκλήσεις, όπως έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, για πορείες και συγκεντρώσεις που εντείνουν την αβεβαιότητα για την υγειονομική κατάσταση».

Για τις πέντε γραμμές άμυνας

«Προκειμένου να μπορέσουμε φέτος να υποδεχτούμε με ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό, εφαρμόζουμε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πέντε γραμμές άμυνας:

1) Τις προϋποθέσεις και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πριν από την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα -είτε με εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ.

2) Την ενεργοποίηση του άκρως επιτυχημένου συστήματος τυχαίων ελέγχων “EVA”, για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τα θετικά κρούσματα στα σύνορα.

3) Τα ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε τυχόν κρούσματα.
4) Τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!